October 7, 2019


Burgers bezorgd over toekomst SLM


October 7, 2019

Enkele burgers begaven zich vanmorgen met bordjes naar het reisbureau van de KLM aan de Waaldijckstraat, omdat volgens hen, de positie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) in gevaar zou zijn. Initiatiefnemer Toney Tholel, gaf aan dat de KLM samen met vliegmaatschappij TUI Fly, tracht de route Paramaribo-Amsterdam over te nemen en daarmee SLM buitenspel wil zetten. “Ze willen de SLM vernietigen”, zegt Tholel. Volgens hem werkt TUi Fly samen met de KLM, wat voor grote concurrentie zorgt, gezien het feit dat erop deze route een bepaald aantal passagiers is. “Als deze twee maatschappijen gaan samenwerken en hun prijzen aanpassen, wat blijft er dan over voor de SLM?” Het kan volgens Tholel zelfs zover komen, dat reisbureaus zullen moeten sluiten, omdat een ticket van TUI Fly alleen online geboekt kan worden. Het doel van deze actie is volgens Tholel, om Surinaamse burgers ervan bewust te maken dat er wederom een thuisbedrijf in gevaar is. ‘’Burgers hebben de macht er dit keer zelf iets aan te doen’’, zegt Tholel. De bezorgde burgers van SLM lieten in een persbericht het volgende weten: SLM wil ook 100 jaar worden! Maandag 7 oktober bestaat de KLM 100 jaar en die mijlpaal wil de SLM ook graag halen. “Wij maken ons grote zorgen om de SLM, omdat wij vinden dat de Surinaamse markt op deze route niet groot genoeg is voor 3 airlines. KLM vliegt 5 x per week en TUI Fly 2 x per week: wat blijft er dan over voor de SLM? De PR-afdeling van de SLM, zegt desgevraagd aan De West, dat het daadwerkelijk moeilijker zal zijn voor het bedrijf om te opereren op de Mid-Atlantische route met 3 airlines. Voorts wordt aangegeven, dat de SLM er alles aan doen om haar bestaansrecht te behouden. De SLM is daarom ook blij met het initiatief van deze groep bezorgde burgers.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249