October 5, 2019


SLAPEN TIJDENS JAARREDE


October 5, 2019

Afgelopen week hield president Bouterse zijn jaarrede en deze werd live uitgezonden. Terwijl de toespraak door de tv werd vastgelegd, was duidelijk te zien hoe adviseurs van de regering op de achtergrond zaten te slapen in zithouding. Gewoon gênant en niemand die ze een por gaf om wakker te worden. Maar misschien was de jaarrede zo saai voor deze zwaar betaalde lieden, dat zij nog maar even een dutje deden. We weten allang dat een aantal leden uit dit kabinet niet meer tot de jongsten behoren zijn en daarom spoedig plaats moeten maken. We willen hier geen Mugabe taferelen. Ouderdom gaat ook gepaard met neveneffecten die een seniorenburger niet in de hand heeft. Helaas bestaat de regering Bouterse nu uit een aanmerkelijk aantal bejaarden, de president is zelf ook al over de 70 en hij heeft een hele club seniorenburgers die behoren te functioneren als adviseurs. Dit is ook niet de eerste keer dat leden van De Nationale Assemblee, DNA, betrapt werden op slapen tijdens vergaderingen. Wat doen deze mensen zoal, dat zij ook nog in slaap vallen tijdens hun werk? Worden zij niet zwaar betaald om een waardige actieve bijdrage te leveren in DNA? Of maken zij zich helemaal geen zorgen, want hun salaris wordt toch maandelijks gestort? DNA-leden hoeven zich nooit zorgen te maken of hun salaris wel op tijd wordt gestort, terwijl de prestatie die ze leveren, veel vragen oproept. Hoe denken deze wetgevers, een land te helpen ontwikkelen, als zij toch naar het college komen om te dutten? Deze mensen hebben een ‘wake-up call’ nodig, maar Keerpunt denkt dat het te laat is voor ze om nu nog te veranderen. Het volk moet dan ook anders kiezen in mei 2020.