October 5, 2019


NIEUWE REKRUTEN NOG EVEN GEDULD


October 5, 2019

Jonge Surinamers die graag deel zouden willen uitmaken van het Korps Politie Suriname, KPS, hoeven voorlopig niet te rekenen op een sollicitatiegesprek dat zou kunnen leiden tot het toetreden tot het KPS. Om organisatorische redenen gaan de sollicitatiegesprekken met rekruten in spe niet door. Ach, het is in ieder geval voor Keerpunt een aanwijzing, dat het vermoedelijk weer te maken heeft met de beschikbaarstelling van geld, waardoor erop korte termijn geen nieuwe lichtingen meer aan het Korps Politie Suriname kunnen worden toegevoegd. Nieuwe lichtingen houden natuurlijk in, dat wederom ambtenaren worden toegevoegd aan het korps en dat drukt natuurlijk nog meer op een staatsbegroting die nu al te maken heeft met een tekort van ruim 7 miljard SRD. Vanwege het korps, is meegedeeld dat er wat administratieve zaken moeten worden afgewikkeld, alvorens de sollicitatiegesprekken verder kunnen worden gehouden. Zien doet natuurlijk geloven en ook Keerpunt wacht rustig af. Dat de overheid financieel al jaren behoorlijk muurvast zit, weten we en zien ook dat Hoefdraad maar blijft lenen en zelf niet weet hoe hij dat allemaal gaat terugbetalen. Na mei 2020 zullen wij hopelijk zien hoe er met onze gelden is gestoeid en hoe groot de schade is die deze regering het land financieel heeft bezorgd. Ook zal erbij een eventuele wijziging van de wacht, moeten worden bezien hoe wij uit deze enorme schuldenlast zullen geraken. Zover zijn we echter nog niet. Hoefdraad gaat rustig door zijn financiële valkuilen voor een volgend kabinet te graven. De politierekruten zullen nog even moeten wachten, en toch zal al spoedig blijken, of ze nu wel of geen kans maken tot het KPS toe te treden.