October 5, 2019


Apache doet boringen nabij Stabroek Block


October 5, 2019

De Amerikaanse oliemaatschappij Apache Oil, is in Block 58 voor de Surinaamse kust begonnen met het aanleggen van een proefboorput. Volgens een rapport van 4 oktober, gebruikt Apache het boorschip Noble Sam Croft om één bron te boren, maar heeft opties voor nog drie bronnen. Block 58 grenst aan het lucratieve Stabroek Block in Guyana, niet ver van Haimara waar ExxonMobil een grote aardolievondst heeft gedaan. Naar verluidt zullen de boorwerkzaamheden zestig tot negentig dagen duren. John Christ-mann, CEO van Apache, zegt: “Als we naar de weergave kijken van de 2D- en 3D-gegevens uit Suriname en rekening houdend met de activiteiten van Guyana die hiernaast plaatsvinden, zul je merken, dat de geologische in-stelling niet veel veranderd is.’’ Hij voegt eraan toe, dat er meer dan 50 grote vooruitzichten op het block aanwezig zijn. Block 58 heeft een oppervlakte van 5.844 km2 en ligt ongeveer 150 km voor de kust van Suriname. Het block ligt in waterdieptes van 55-2.250m. Het Amerikaanse bedrijf Apache is een onafhankelijk energiebedrijf. Het bedrijft onderzoekt, ontwikkelt en produceert aardgas, ruwe olie en aardgasvloeistoffen. Apache is wereldwijd actief. In juni 2015 hebben Staatsolie Maatschappij Suriname en Apache, een productiedelingscontract gesloten voor exploratie, ontwikkeling en productie van het offshore block.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249