‘Leerkrachten moeten meer gewaardeerd worden’

Op 5 oktober wordt wereldwijd de Dag van de Leerkracht herdacht. Naar aanleiding hiervan, sprak De West met NPS- parlementariër Patricia Etnel. Zij vindt dat de leerkrachten in Suriname meer gewaardeerd moeten worden. “Ze zijn de pedagogische opvoeders van onze kinderen”, aldus de parlementariër.
Etnel vindt dat de positie van de leraren verbeterd moet worden. “De woon-en leefomstandigheden van de leerkrachten in de binnenlandse gebieden, zijn meestal heel erg slecht. Er moet meer aandacht besteed worden daaraan’’, zegt zij. De leraren leveren volgens haar een grote bijdrage aan de groei en ontwikkeling van het kind. ‘’Daarom moeten we ze alle waardering geven die hun toekomt.’’
De Dag van de Leerkracht is ingesteld door Unesco en werd voor het eerst herdacht op 5 oktober 1994. Wereldwijd herdenken meer dan 100 landen deze dag, waarop leraren in het zonnetje worden gezet en er speciale aandacht wordt gegeven aan het onderwijs.
De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), heeft zaterdag 5 oktober, de leerkrachten opgeroepen voor een protestvergadering in Theater Unique. De onderwijsbonden zijn het niet eens met het beleid van het ministerie van Onderwijs. De vergadering is gepland voor 9:00uur in de ochtend.

More
articles