Surinaamse judoka’s naar Brasilia Grand Slam

Een delegatie bestaande uit twee Surinaamse judoka’s en hun coach, reizen morgen, vrijdag 4 oktober, af naar Brasilia (Brazilië) om deel te nemen aan de Brasilia Grand Slam 2019. Van 6 t/m 8 oktober zullen 414 judoka’s uit 64 landen het tegen elkaar opnemen in het Centro Internacional de Convencoes do Brasil (CICB). De Brasilia Grand Slam maakt deel uit van de IJF World Judo Tour en is een van de 15 belangrijkste internationale judo top evenementen. Hier kunnen felbegeerde punten vergaard worden voor de kwalificatie naar de Olympische Spelen in 2020. Deelname is mogelijk gemaakt door de IJF, de International Judo Federation, die een groot deel van de kosten heeft gedekt. Judoka’s Yigal Kopinsky (66kg) en Zizov Abas (81kg), zullen onder begeleiding van hun coach Johan Nekrui, een goede indruk achterlaten van Suriname.

More
articles