Ook Nickerie steunt acties BvL

Date

De leerkrachten in Nickerie aangesloten bij de Bond van Leraren (BvL), steunen de acties van de bond. Dit deelt Reshma Mangre, voorzitter van de BvL mee. De leerkrachten volgen het actieparool van de bond op, dat wordt gecoördineerd door een bestuurslid aldaar. Onderwijsminister Lillian Ferrier heeft nog niet gereageerd op de brief van de bond, waarin meegedeeld wordt, dat de leerkrachten in actie zijn. Het gaat voornamelijk om de leerkrachten die lesgeven op Lyceum 1, Lyceum 2 en Havo 2.

De leerkrachten in Nickerie aangesloten bij de Bond van Leraren (BvL), steunen de acties van de bond. Dit deelt Reshma Mangre, voorzitter van de BvL mee. De leerkrachten volgen het actieparool van de bond op, dat wordt gecoördineerd door een bestuurslid aldaar. Onderwijsminister Lillian Ferrier heeft nog niet gereageerd op de brief van de bond, waarin meegedeeld wordt, dat de leerkrachten in actie zijn. Het gaat voornamelijk om de leerkrachten die lesgeven op Lyceum 1, Lyceum 2 en Havo 2. De BvL heeft een beroep op de leden gedaan om de acties te ondersteunen.
De leerlingen starten officieel op 7 oktober met de lessen. Mangre geeft aan dat tussen 1 en 7 oktober, de leerlingen voorzien worden van roosters en schoolboeken. Volgens haar is dit reden genoeg om de acties van de BvL serieus te nemen.
De actie houdt in dat de leerkrachten zich elke ochtend om 08:00 uur aanmelden in het bondsgebouw aan de Frederick Derbystraat en daarna naar Theater Unique gaan. Aanleiding voor de actie is de manier waarop het ministerie van Onderwijs, drie nieuwe directeuren heeft aangesteld op de drie bovengenoemde vos-scholen waarbij volgens Mangre, er afgeweken is van de gebruikelijke procedure.
De leerkrachten en directie van deze scholen, zijn niet tevreden met de wijze waarop de aanstelling is geschied. De bond eist dat het ministerie zijn besluit terugdraait. De bond zal de acties opheffen op het moment de minister voor het pad van dialoog kiest.
Mangre zei afgelopen dinsdag op een persconferentie, dat zij begrijpt dat leerlingen hieronder zullen lijden, maar zegt tegelijkertijd ook dat de strijd van de leerkrachten ook ten goede komt aan de leerlingen. “Wij leren onze kinderen om hard hun best te doen en dat dit zal worden beloond. Wel, onderdirecteuren die daarvoor in aanmerking komen, hebben ook hard gewerkt en dreigen nu op een zijspoor gezet te worden door het ministerie”, aldus Mangre. Zij merkte op dat het ministerie een driekoppig managment team wil aanstellen op de scholen. ‘’Dit gaat niet werken, omdat een school niet drie directeuren kan hebben, die ook nog strijd moeten leveren om over een jaar benoemd te kunnen worden tot directeur’’, zei Mangre. Voor nu blijven de leden van de BvL in actie.

door Johannes Damodar Patak

More
articles