October 3, 2019


AZP hoopt op betere service met nieuw beddenhuis


October 3, 2019

De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, opende gisterochtend in het gebouw van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), de gerenoveerde vierde etage van het beddenhuis. De renovatie is een onderdeel van het project: Rehabilitatie beddenhuis AZP. De verschillende sprekers onder wie minister Elias en Lindy Liauw kie Fa, medisch-directeur van het AZP, hopen op een efficiëntere service met de renovatie. Liauw Kie fa zei dat de vernieuwing niet alleen de patiënten, maar ook het personeel ten goede zal komen. “Een prettige omgeving zorgt niet alleen voor een beter genezingsproces, maar ook voor een goede werksfeer”, zei de directeur. De werkzaamheden zijn vorig jaar van start gegaan. De directeur gaf aan, dat het werk volgend jaar mei helemaal afgerond moet zijn. De overheid heeft US-dollar 32 miljoen geleend bij het OPEC Fund for International Development (OFID). US-dollar 6 miljoen daarvan is toegevoegd aan de US-dollar 10 miljoen die OFID stopt in de rehabilitatie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. ‘’Dit geld is nodig voor de bouw van de operatiekamers en een Intensive Care Unit’’, zei de minister. Het project houdt in dat alles sleutelklaar wordt opgeleverd. De rest van het geld is bestemd voor de Energiebedrijven Suriname (EBS). De leenovereenkomst is dinsdag 1 oktober getekend op het ministerie van Financiën. Abdulhamid Alkhalifa, directeur-generaal van het OFID, zei gisteren in zijn toespraak, dat het fonds ervoor open staat om meer projecten in Suriname financieel te ondersteunen. Alkhalifa kreeg als dank een houtsnijwerk van het AZP met de tekst ‘grantangi’ erop. De directeur –generaal, de minister en de medewerkers, werden feestelijk verwelkomd op de gerenoveerde etage waar ze een rondleiding kregen.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249