Regering onderneemt direct actie bij dambreuk Weg naar Zee

In een van de waterkerende dammen te Weg naar Zee, vond zondagavond 29 september rond 18.00uur een dambreuk plaats, waardoor er zeewater stroomde in de landbouwgebieden in de omgeving van de Brantimakkaweg. Vanaf 18.30 uur is de situatie op de locatie gemonitord.
De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Vijay Chotkan, is ter plaatse geweest voor oriëntatie. Na overleg met Rabin Parmessar, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, is besloten om de sluis te openen ter afvloeiing van het overtollige water. Inmiddels is Surzwam gevraagd om per direct zwaar materieel beschikbaar te stellen voor herstelwerkzaamheden. Door de hoge waterstand zal er naar verwachting morgenvroeg begonnen kunnen worden met het werk.
Na eerste inspectie lijkt de breuk te zijn ontstaan door particuliere werkzaamheden in de directe omgeving van de dam, waarbij onder andere mangroves zijn verwijderd. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en er wordt gewerkt aan het herstel van de dam.

More
articles