Regering bezig met lening van 500 miljoen US-dollar

Tijdens de drukbezochte vergadering van de Nationale Partij Suriname (NPS) afgelopen zaterdag in Grun Dyarie, gaf partijvoorzitter Gregory Rusland aan, dat de regering bezig is met een lening van US-dollar 500 miljoen. Volgens Rusland zal de Afobakadam worden gebruikt als onderpand. Rusland deed een oproep aan de regering, om dit het volk acht maanden voor de verkiezingen, niet aan te doen
Rusland gaf aan dat de regering eerder bij dezelfde bank (Oppenheimer), een lening heeft genomen. Dat was voor een bedrag van US-dollar 550 miljoen. Deze lening is nog niet afgelost. Volgens de voorzitter is de rente bij Oppenheimer US-dollar 100 miljoen per jaar. ‘’Dit zal maken dat wij ruim 800 miljoen US-dollar over de gehele lening gaan moeten aflossen. Dit kan niet door de beugel en zal het volk armer maken dan het al is.’’
Rusland zei dat dit geld gebruikt zal worden om propaganda te maken. “Let wel, ik ben niet tegen een lening, ik ben tegen de manier hoe men ermee omgaat en de zaken die men van plan is te doen”, stelt de voorzitter.
Volgens hem zal de regering er alles aan doen om aan de macht te blijven.
In gesprek met Starnieuws, zei de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, dat er wanneer het zover is, meer duidelijkheid rondom deze kwestie zal komen. Verder wenste de bewindsman er niet op in te gaan.
Ronald Venetiaan, voormalig president en ex-voorzitter NPS, hield ook een toespraak en riep de gemeenschap op haar stem uit te brengen op de huidige voorzitter. Volgens Venetiaan is Rusland de juiste persoon die de ontwikkeling terug kan brengen in ons land. Hij deed ook een beroep op de journalisten om Rusland niet meer te bekritiseren over zijn leiderschapskwaliteiten, omdat deze weet wat er gedaan moet worden op weg naar de verkiezingen van mei 2020.

More
articles