Leerkrachten Lyco 1, Lyco 2 en Havo 2 in actie

Leerkrachten die aangesloten zijn bij de Bond van Leraren (BvL) en onderwijs verzorgen op de scholen Lyceum 1, Lyceum 2 en Havo 2, gaan morgen in actie. Zij zullen zich om 08:00uur begeven naar het BvL/ALS-centrum aan de Frederick Derbystraat. Vooralsnog gaan alleen de leden van de BvL die les geven aan deze drie vos-scholen, in actie. De verwachting is dat ook BvL-leden die lesgeven op andere scholen, uit solidariteit de acties zullen ondersteunen. Ook bij de ALS zijn er problemen die niet zijn opgelost. Voor nu is het basisonderwijs wel gegarandeerd.
De leerkrachten en directie zijn niet tevreden met de directeuren die zijn aangewezen voor de drie scholen. BvL/ALS-voorzitter Reshma Mangre, zegt dat er voorbij wordt gegaan aan personen die wel over expertise beschikken om directeur te worden. “Ze worden overgeslagen voor personen zonder ervaring als directeur.
Hiermee wordt zonder enige valide reden afgestapt van hetgeen gebruikelijk is”, zegt Mangre. De bond heeft aan de directeuren en leerkrachten gevraagd om hun werkzaamheden niet aan te vangen. De drie directeuren van de vos-scholen zullen vandaag ook niet worden overdragen. De leden zullen het stakingsparool van de BvL volgen, dat vanaf vandaag is ingegaan.
Mangre geeft aan dat de bond tot het uiterste is gegaan om het bevoegde gezag, in dezen het ministerie van Onderwijs, op andere gedachten te brengen betreffende het aanwijzen van de nieuwe directeuren. Doch dit mocht niet baten en de bond voelt zich genoodzaakt te grijpen naar het uiterste middel, namelijk staken. Mangre begrijpt dat studenten hieronder zullen lijden, maar zegt tegelijkertijd ook dat de strijd van de leerkrachten ook ten goede komt van hen. “Wij leren onze kinderen om hard hun best te doen en dat dit zal worden beloond. Wel, onderdirecteuren die daarvoor in aanmerking komen, hebben ook hard gewerkt en dreigen nu op een zijspoor gezet te worden door het ministerie”, aldus Mangre.
Zij benadrukt dat de bond niets heeft tegen de drie personen die het ministerie wil aanstellen als directeur. Het gaat bij de BvL om de onderdirecteuren. ‘’Zij hebben hun best gedaan en zichzelf bewezen en verdienen het daarom eerder om als directeur aangewezen te worden’’, aldus Mangre.

-door Johannes Damodar Patak-

More
articles