Feestelijke opening Indofair 2019

Op het terrein van Sana Budaya ging gisteren de 19e editie van de Indofair van start. De beurs die voor het eerst werd gehouden in 1996, wordt georganiseerd door de Ambassade van de Republiek Indonesië in samenwerking met de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie. Het thema voor dit jaar is: Entrepeneurship empowerment for business development. De beurs duurt van 25 t/m 29 september.
De Indonesische ambassadeur, Dominicus Supratikto, haalde in zijn toespraak aan, dat deze beurs het juiste moment is om de banden tussen Suriname en Indonesië verder te versterken, omdat voor ondernemers er deuren open gaan. Verder gaf hij aan dat de beurs wordt gezien als de plek waar familie en vrienden elkaar ontmoeten. Begonnen als een cultureel en culinair evenement, groeit de Indofair volgens de ambassadeur langzaam uit tot een bedrijfsgerichte beurs.
Stephan Tsang, minister van Handel, Industrie en Toerisme, gaf aan dat door de jaren heen, de beurs uitgegroeid is tot een groot succes.
“Het is mooi om te zien hoe deuren worden opengemaakt voor handelaren van beide landen”, zei Tsang. Volgens hem is er reeds een samenwerkingscontract getekend tussen beide landen, maar ligt het in de bedoeling dat deze verder wordt uitgebreid naar iets waar beide landen grote voordelen aan hebben. De bewindsman zei verder dat niet alleen deze beurs de nodige ondersteuning moet krijgen, maar ook andere initiatieven. ‘’Cultuurverbintenis kan een belangrijke schakel zijn binnen de handel’’, aldus de minister.
Met het drie maal slaan tegen de gong muziekinstrument) door minister Tsang, werd de Indofair 2019 officieel geopend. De toegang tot deze beurs is gratis.

More
articles