‘Regering leent om te kunnen stelen’

Het ministerie van Financiën heeft een lening van US-dollar 23 miljoen gekregen bij de Wereldbank. VHP-parlementariër Mahinder Jogi, zegt in gesprek met de krant, dat deze lening volkomen overbodig is.
“Deze lening is nonsens en was helemaal niet nodig op dit moment. Wat we wel nodig hebben, zijn investeringen in dingen die ons meteen geld en werkgelegenheid opleveren. De regering blijft lenen, alleen om te kunnen stelen tijdens projecten”, zegt Jogi.
De lening zal gebruikt worden om projecten uit te voeren van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. Volgens Jogi komt de regering altijd met mooie plannen, maar in de meeste gevallen zijn de projecten groter begroot dan nodig of worden gedeeltelijk uitgevoerd.
Financiënminister Gillmore Hoefdraad zei dinsdag na de ondertekening van deze lening, dat de voorbereidingen een jaar hebben geduurd en dat met deze stap, de economie meerdere bronnen van inkomsten zal hebben die het leven van de bevolking zullen verbeteren. Jogi kan zich niet terugvinden hierin, omdat investeren in projecten, niet direct geld oplevert.
‘’In plaats van in projecten, kan beter geïnvesteerd worden in directe productiesectoren die de lening meteen aflossen en ook nog winst maken, maar bovenal werkgelegenheid creëren’’, zegt hij.
Minister Hoefdraad betitelde deze lening als ‘’een zachte lening’’, omdat deze een ‘grace periode’ heeft van 5 jaar, waarna 25 jaar afgelost moet worden.

More
articles