Mijnbouwactiviteiten weer van start bij Rosebel

“We hebben samen met onze stakeholders gewerkt aan een duurzame oplossing, wat heeft geresulteerd in de hervatting van mijnbouwactiviteiten in de zuidelijke putten in Rosebel”, zegt Stephen Letwin, President en CEO van Iamgold. “We zijn verheugd dat we onze samenwerking met de lokale gemeenschappen en de overheid tijdens dit proces hebben verstevigd en we kijken ernaar uit om ons werk gezamenlijk voort te zetten.”
De operatie werd wegens veiligheidsredenen begin augustus opgeschort na een incident met de politie waarbij een illegale goudzoeker om het leven kwam en apparatuur beschadigd werd. Rosebel heeft vier weken geleden de werkzaamheden gedeeltelijk hervat en de verwachting is dat binnen 30 dagen, deze volledig worden opgevoerd. Het bedrijf had vorige maand zijn productie voor 2019 verlaagd van 810.000-870.000 ounces tot 765.000-810.000 ounces vanwege de situatie bij Rosebel.
Iamgold heeft medio augustus 325 aannemers ontslagen. Gisteren deelde het bedrijf mee, dat er voor deze werknemers een terugroepplan is. De mijnontwikkelingsactiviteiten in Sara-macca, 25 km verderop, zijn inmiddels hervat en er is een overeenkomst met de lokale gemeenschap, waardoor Saramacca-erts begin november naar de Rosebel-mo-len kan worden gebracht. De Surinaamse overheid bezit 5 procent in Rosebel en 30 procent in Saramacca.
(Bron: https://www.mining-journal.com/gold-and-silver-news/news/1372176/mining-ramping-up-again-at-rosebel)

More
articles