Bewakers dreigen Henarbrug te barricaderen

De 65 bewakers van het bewakingsbedrijf Nickerie General Contractors, dreigen de Henarbrug te barricaderen als zij hun salaris niet ontvangen. De bewakers hebben 17 maanden geen salaris ontvangen. ‘’De maat is vol’’, zegt Radjkoemar Mohan, woordvoerder van de bewakers, tegenover De West.
‘’De school begint straks, maar we hebben nog steeds geen schoolspullen kunnen kopen’’, zegt Mohan. Het betalingsprobleem is gestart in mei 2015, toen werden zij opeens één keer in de drie of zes maanden uitbetaald. Mohan vertelt dat de directeur van Nickerie General Contractors, Jerry Doelwijt, elke keer weer meedeelt, dat de regering nog niet heeft gestort.
De bewakers zijn belast met het bewaken van de scholen in Nickerie. Zes bewakers verdeeld over drie shiften per dag. Op 7 januari hebben zij besloten het werk neer te leggen. Mohan zegt dat de directeur vorig jaar mei tijdens een vergadering in Nickerie, heeft voorgesteld om een loterij te houden, waarbij maandelijks drie be-wakers uitbetaald zouden worden.

Mohan zegt dat de bewakers akkoord zijn gegaan, omdat zij geen andere keus hadden en het geld nodig hadden. Echter is er hiervan niets terechtgekomen. De bewakers zijn momenteel werkloos en weten zich geen raad. “Het is ons zweet, geld en moeite”, zegt Mohan.
In mei 2016 sloegen de bewakings- en schoonmaakbedrijven alarm over het uitblijven van de gelden voor verrichte diensten vanuit de overheid. De bedragen liepen toen al in de miljoenen. Doelwijt is woordvoerder van deze bedrijven, maar was niet bereikbaar voor een reactie. Het is niet duidelijk als de andere bedrijven wel gelden hebben ontvangen van de overheid.

-door Johannes Damodar Patak-

More
articles