‘Roger’ Khan mogelijk vanavond in Guyana

De veroordeelde drugsdealer Shaheed ‘Roger’ Khan, wordt waarschijnlijk vanavond naar Guyana gedeporteerd. Dit vermeldt Kaieteur News op grond van bronnen van het Guyanese ministerie van buitenlandse zaken.
Khan reist met de American Airline-vlucht 1513 en zal naar verwachting worden begeleid door agenten van de immigratie- en douanedienst. Bij aankomst in Guyana wordt Khan overgedragen aan de Guyanese autoriteiten. Het is nog niet duidelijk als hij in Guyana vervolgd zal worden.
Khan, die tot vijftien jaar gevangenisstraf kreeg in oktober 2009, vroeg de Amerikaanse rechtbank eerder dit jaar om hem op basis van nieuwe voorschriften, vroegtijdig vrij te laten. Khan werd door de Amerikaanse rechter Dora Irizarry, in 2009 veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf met een maximaal van veertig jaar, nadat ze de overeenkomst met de officier van justitie had aanvaard. Twee van de vonnissen, tien jaar voor een aanklacht wegens illegaal vuurwapenbezit en vijftien jaar voor geknoei met getuigen, liepen echter gelijktijdig met een andere gevangenisstraf van vijftien jaar.
Naast de gevangenisstraf, zou Khan vijf jaar onder toezicht worden vrijgelaten.
Hij werd echter ook beschuldigd van het liquideren van concurrenten in de drugshandel.
Hij was diep gevreesd en bezat verschillende bezittingen. Hij bouwde zelfs een woning op Farm, East Bank Demerara.
Khan werd beschouwd als de machtigste drugsdealer van het land. Er werd gezegd dat hij nauwe banden had met de toenmalige People’s Progressive Party. In juni 2006 werd Khan gearresteerd in Paramaribo met drie van zijn lijfwachten in een angeloperatie. De Surinaamse autoriteiten hebben meer dan 200 kilo cocaïne onderschept – de grootste cocaïnevangst in Suriname van dat jaar. Khan werd overgevlogen naar Trinidad, overgedragen aan immigratieautoriteiten die hem vervolgens in hechtenis van Amerikaanse justitie plaatsten. Hij werd onmiddellijk naar New York gevlogen waar hij op 30 juni 2006 voor het Brooklyn Federal Court werd aangeklaagd wegens samenzwering om cocaïne te importeren. Hij werd veroordeeld in oktober 2009.

More
articles