Personeel barricadeert ingang SBB

Het personeel van de Stichting Bosbe-heer en Bostoezicht (SBB), heeft he-denmorgen de ingang van het kantoor gebarricadeerd. Het personeel vraagt op deze manier de aandacht van de directie om spoedig tot een oplossing te komen met betrekking tot de cao-onderhandelingen. Afgelopen dinsdag heeft het personeel op een algemene ledenvergadering besloten het werk neer te leggen, omdat financiële zaken al langer dan een maand niet opgelost zijn, ook zijn er secundaire zaken die nog uitgevoerd moeten worden. De bond gaf aan dat hoewel de minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer, Lekhram Soerdjan, zijn goede wil toont voor de problemen van SBB, het nog niet is gelukt om tot een oplossing te komen.
De spanningen tussen het stakende personeel en de directie van de SBB, zijn verder opgelopen. De mensen die actievoeren mogen het terrein van SBB niet betreden en het principe van ‘no work, no pay’ wordt gehanteerd. Sinds 2015 wordt er onderhandeld over de salarissen. Het personeel wil marktconforme salarissen. Het is nog niet duidelijk wanneer de minister de bond zal ontvangen.

door Johannes Damodar Patak

More
articles