Grootmeester Burleson verliest WK-dam wedstrijd in Ivoorkust

Internationaal Grootmeester Guno Burleson, heeft gisteren zijn WK-damwedstrijd tegen Ivoorkust verloren. Het mondiaal toernooi duurt van 15 september t/m 3 oktober. Dit is niet het eerste optreden van Burleson op een WK dammen, in 1994, 1997 en 2017, verdedigde hij Suriname succesvol tijdens het WK. Na drie ronden in het Wereldkampioenschap in Yamoussoukro (Ivo.) gaan Ivan Trofimov (Rus.) en Yiming Pan (Chi.) met 5 uit 3 aan de leiding. Trofimov boekte gisteren zijn tweede overwinning tegen NDiaga Samb (Sen.), terwijl de 15-jarige Yiming Pan gisteren tegen Ahmed Sanogo (Ivo.) tot zijn tweede winst kwam. Meest verrassend was de zege van Alexander Georgiev (Rus.) tegen zijn landgenoot Alexey Chizhov. Met deze overwinning voegde hij zich naast Allan Igor Moreno Silva (Bra.). Jitse Slump (gisteren winst tegen de Malinees Kassim Souare), Ncho Joel Atse (Ivo.), die gisteren grootmeester Guno Burleson (Sur) versloeg en mede-favoriet Alexander Shvarts-man (Rus.) die korte metten maakte met Kpangni Jacques Aka (Ivoorkust). Zij hebben nu allen één overwinning achter hun naam. Aan het WK-toernooi nemen in totaal 13 Internationaal Grootmeesters (GMI), 4 Internationaal Meesters (MI), 2 Federatie Meesters (MF) en 1 Candidate Federatiemeester (CMF). Dus 20 spelers die zich geplaatst hebben door hun continentale kampioenschappen, zullen nu strijden voor de hoogste titel binnen dammen. Het toernooi zal een een round robin worden, waarbij elk speler 19 rondes zal moeten spelen. Vandaag is de vierde ronde van het WK.

More
articles