Nederlands-Surinaamse voetballer geliquideerd

Gisterenavond kwam de Nederlands-Surinaamse voetballer Kelvin Maynard (32), om het leven. Maynard reed in zijn auto toen hij door een voorbijrijdende scooter beschoten werd.
Hij zou daarbij zwaargewond zijn geraakt, waardoor hij tegen de voorgevel van een brandkazerne reed. Poging tot reanimatie leverden niet het gewenste resultaat op. Maynard overleed kort daarna. Het incident vond plaats in de buurt van de Langbroek-dreef in Amsterdam-Zuidoost. De moord op de voetballer lijkt te maken te hebben met een ruzie over 400 kilo cocaïne die gestolen zou zijn door een vriend van de voetballer.

Het zou in dezen gaan om de Surinaams-Nederlandse crimineel Genciël ‘Genna’ Feller (23) uit Amsterdam-Zuidoost, die eerder deze maand werd geliquideerd op Curaçao. Feller zat in zijn auto voor een winkelcentrum, toen twee mannen het vuur op hem openden. Een dag na de liquidatie van Feller, werden in de buurt waar zijn familie woont, schoten afgevuurd door onbekenden. Het vermoeden bestaat dat de schoten als een waarschuwing waren bedoeld aan het adres van de familie.
In Amsterdam-Zuidoost zijn de vrienden van Feller bang voor nog meer geweld, dit vanwege het feit dat de groep waarschijnlijk verantwoordelijk wordt gesteld voor de rippartij. De gestolen drugs zijn afkomstig van een Surinaamse crimineel die eerder is veroordeeld wegens zeer grootschalige cocaïnehandel. Het is nog niet bekend als Maynard ook hierbij betrokken was.
De voetballer speelde in Nederland als verdediger onder meer bij FC Volendam en FC Emmen. In 2007 maakte hij zijn debuut als profvoetballer bij Volendam met wie hij kampioen werd in de eerste divisie.

More
articles