‘Gezag Neus tegenover leden en publiek gedaald’

Volgens bestuurskundige August Boldewijn, is het gezag van Maisha Neus, voorzitter van Strei!, tegenover de leden van de partij en het publiek gedaald. ‘’Dit is een van de gevolgen van haar daad’’, aldus Bol-dewijn. Neus is eergisteren door de politie van Kwatta aangehouden tijdens een reguliere verkeerscontrole. Zij had onder invloed van alcohol deelgenomen aan het verkeer en bleek bij de blaastest een alcoholpromillage van 695 microgram te hebben, terwijl 220 mi-crogram is toegestaan. Dit is volgens Boldewijn een zaak waar vooral een jon-ge politiek leider als Neus, zich niet schuldig aan zou moeten maken. “Als politieke leider weet je dat je niet achter het stuur moet gaan als je hebt gedronken. Dat zegt de wet en elke politieke leider zou het voorbeeld moeten geven door zich aan de wetten te houden. Wetten worden gemaakt om ordening te scheppen. Die moet je juist zoveel mogelijk gehoorzamen als je niet behoorlijk zit op de stoel van de leider”, benadrukt Boldewijn. Met haar daad heeft Neus volgens hem een behoorlijk scheve schaats gereden.
‘’Dit kan haar veel kosten’’, zegt hij.
Boldewijn vraagt zich af waarom Neus zich niet heeft laten rijden en wat er later zal gebeuren als ze aan het begin van haar carrière zulke grote fouten maakt. Het is volgens Boldewijn heel jammer, omdat er niet veel vrouwen in de politiek zijn die revolutionair overkomen zoals Neus. Zij heeft intussen op haar Facebookpagina haar excuses aangeboden aan de samenleving en gezegd dat ze bereid is de consequenties van haar daad te aanvaarden. Over haar aftreden als partijvoorzitter, zegt Boldewijn dat de leden van de partij dat bepalen. Dergelijke besluiten worden meestal vastgelegd in de statuten van de partij. Neus was niet bereikbaar voor commentaar.

door Priscilla Kia

More
articles