Passagiersbruggen Guyanese luchthaven tijdelijk gesloten

De Cheddi Jagan International Airport (CJIA) heeft het gebruik van vier passagiersbruggen opgeschort, dit  in verband met het uitvoeren van werkzaamheden. De bruggen waren belangrijk om het comfortniveau te verhogen voor passagiers die aankomen en vertrekken. Voorheen waren passagiers gedwongen om weer of geen weer, een lange afstand af te leggen naar de vliegtuigen en naar de luchthaventerminal. Volgens bronnen werd het besluit om het gebruik van de bruggen op te schorten, maandag genomen nadat bleek dat de fundering waarop de structuur stond, niet stabiel was. Het was slechts een kwestie van tijd voordat de veiligheid van passagiers in gevaar zou zijn gebracht, meldt Kaieteur News. “Deze geplande opschorting is vereist om de uitvoering van andere werkzaamheden van het Airport Expansion Project te vergemakkelijken. Onze excuses voor dit tijdelijke ongemak en we willen u verzekeren dat de werkzaamheden zo snel mogelijk worden uitgevoerd“, aldus het ministerie van openbare infrastructuur.

In 2011 heeft de vertrekkende Bharrat Jagdeo- regering een van de grootste infrastructurele projecten voor Guyana gepresenteerd, dat onder andere een gloednieuwe terminal, acht passagiersbruggen en een langere landingsbaan behelsde.

De kosten zouden US-dollar 150 miljoen bedragen. Bij haar aantreden in 2015, wijzigde de nieuwe regering het project. De oude terminal bleef behouden en kreeg een facelift. De acht bruggen zijn teruggebracht tot vier. Het project loopt sinds de aankondiging in 2011 en zou binnen 32 maanden zijn voltooid. Het is een groot schandaal geworden, gezien de hoge kosten in het begin. Het project is aangepast, maar er is weinig duidelijkheid over waar het geld naartoe is gegaan. In de tussentijd is er geen bekende sanctie voor de consultants, CEMCO en de MMM Group uit Canada en de aannemer, China Harbor Engineering Company. De inwoners van Guyana zijn echter verplicht om de lening aan China terug te betalen. (Naar Kaieteur News)

More
articles