Geen spoor te bekennen van aangever in zaak Meriba

Van de aangever (G.P) in de zaak waarbij Romano Meriba als verdachte wordt aangemerkt, ontbreekt elke spoor. De politie zou het adres van G.P hebben aangedaan, maar G.P. werd niet aangetroffen. De familie zegt niet te weten waar G.P. verblijft. G.P. zou daags daarvoor naar het politiebureau zijn geweest om zijn aangifte in te trekken, maar vanwege de ernst van de zaak bleek dit niet mogelijk. Geruchten doen de ronde dat G.P een groot som geld zou hebben ontvangen om de zaak in te trekken. De politie wenst niet in te gaan op deze geruchten.
Tegen Meriba werd op 30 augustus aangifte gedaan terzake zware mishandeling en ontvoering. Meriba zou samen met ene Stanga en nog twee andere mannen, G.P. vijf dagen lang in een appartement hebben vastgehouden en mishandeld, omdat G.P. volgens hen een koffer met daarin cocaïne zou hebben ontvreemd. Na de berichten in de krant te hebben gelezen, meldde Meriba zich samen met zijn raadsman aan op het politiebureau. Na gehoord te zijn, werd Meriba heengezonden, omdat G.P geen confrontatie met hem wilde aangaan. De bedoeling was volgens de politie om G.P. met Meriba te confronteren in het bijzijn van de wetsdienaren.
Volgens het hoofd van de PR-afdeling van het KPS, Humphrey Naarden, is het onderzoek in deze kwestie niet afgesloten en zal getracht worden G.P. op te sporen.

More
articles