Luchtvaartdienst draait besluit Tafelberg terug

De Surinaamse Luchtvaartdienst heeft zijn besluit met betrekking tot het vliegen naar de Tafelberg teruggedraaid. In mei wist de redactie de hand te leggen op een brief waaruit bleek dat alleen luchtvaartmaatschappij 9 Aviation, beheersdaden mag uitoefenen op de Tafelberg en dat Gum Air en Blue Wings, eerst toestemming van dit nieuwe bedrijf moeten hebben om te vliegen naar de Tafelberg. Greg Gummels van Gum Air, bevestigt desgevraagd, dat het besluit terug is gedraaid. Hij geeft aan dat er recent nog een vlucht voor de UNDP en binnenkort voor het Nationaal Leger wordt uitgevoerd naar de Tafelberg en dat de toestemming gewoon aan de luchtvaartdienst is gedaan.
Hij verklaart dat Gum Air tot op heden nog steeds niet weet waarom de luchtvaartdienst met een dergelijk besluit was gekomen. Indien andere luchtvaartmaatschappijen wilden vliegen naar de Tafelberg, zouden zij toestemming moeten vragen aan 9 Aviation. Het besluit heeft voor heel veel geruchten gezorgd in de samenleving. Echter is er vanuit de instanties nooit klaarheid gekomen in deze zaak.
Er worden alleen maar chartervluchten uitgevoerd naar de Tafelberg. Gummels legt uit dat toeristen niet vaak kiezen voor de Tafelberg, omdat bij regen de air strip drassig wordt, met als gevolg dat er niet geland/opgestegen kan worden met het vliegtuig. Hierdoor zijn toeristen vaak genoodzaakt langer te blijven, waardoor hun schema in het gedrang komt.

door Johannes Damodar Patak

More
articles