Jair verbreekt wereldrecord

Surinaamse wielrenner Jair Tjon En Fa, heeft gisteren in Bolivia het Wereldrecord op de 200m Elite Flying Sprint op zijn naam weten te zetten tijdens de Pan-American Track Championships. Hij reed de 200m in 9,247 seconden en versloeg daarmee het record van de Fransman Francois Pervis. De tijd van Tjon En Fa is ook het nieuwe nationaal record. Helaas nam de Trinidadiaan Nicolas Paul, kort daarna het wereldrecord met slechts 9,100 seconden. Afgelopen juli was de wielrenner in Italië en brak daar het trackrecord met een tijd van 10.52 seconden en won het sprinteve-nement. Tijdens het Keirin evenement won hij de 1e en 2e ronde, maar eindigde als 5e in de finale. Tijdens dit sprintevenement verbeterde hij zijn het vorige vastgestelde trackrecord met een tijd van 10.36 seconden. Tjon En Fa komt met deze mijlpaal een stapje dichterbij zijn doel naar de Olympische Spelen in 2020, hij werkt keihard hiernaar toe.

More
articles