September 6, 2019


NPS maakt zich op voor grote massameeting


September 6, 2019

De Nationale Partij Suriname (NPS) is gestart met wijkvergaderingen in aanloop naar de start van haar verkiezingscampagne tevens viering van haar 73-jarig bestaan op zaterdag 28 september. De NPS was op 3 september in het ressort Welgelegen en gisteren op Flora voor een wijkvergadering. In de komende periode zullen Mottonshoop, Latour, Pontbuiten en Munder, aangedaan worden. Verschillende sprekers hebben tijdens hun presentaties bij de wijkvergaderingen, gesproken over de problemen van het land. NPS-voorzitter Gregory Rusland, gaf in zijn toespraak te Welgelegen aan, dat wat er nu in het land gebeurt, niet goed is en dat het niet zo door kan gaan. Rusland maakt zich enorm zorgen over de Alcoa-deal. Door deze deal is het volgens hem duidelijk dat ter wille van het eigen belang, de regering bereid is om belangrijke ontwikkelingen in Suriname kapot te maken. Rusland zei dat het heel belangrijk is dat de volgende generatie, het beter heeft. “Als je daarvoor werkt, kan het niet fout gaan.” Echter het signaal dat de regering volgens Rusland continu geeft, is dat ze zich geen zorgen maakt over wat er gebeurt, als zij het maar goed heeft. De regering heeft volgens hem de ontwikkeling gedood, omdat ons land niet meer ruimte heeft gehad om te onderhandelen met Alcoa om het maximale te halen uit de deal. ‘’Met het ontmantelen van de raffinaderij is onze laatste troef uitgespeeld’’, zei hij. Rusland wees erop dat de regering negen maanden voor de verkiezingen, nog meer kapot wil maken. Hij noemde de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) waar er momenteel besluiten worden genomen die niet correct zijn. De ontwikkelingen zijn zorgwekkend, omdat het gaat om de toekomst van de belangrijkste bedrijven in het land. “We kunnen het ons niet permitteren deze regering langer te laten doorgaan. Het bedrijf is nodig om Suriname te ontsluiten, we moeten daarom ervoor zorgen dat SLM blijft vliegen”, sprak Rusland. Het wordt tijd dat er eens aan het volk wordt gedacht. Dat kan volgens Rusland alleen als het volk bij de komende verkiezingen, NPS weer achter het stuur zet. De NPS heeft vanaf de militaire periode ervoor gezorgd dat het land weer perspectief zag. “Nu zit het land weer in de duisternis. We gaan hard werken. We gaan geen beloftes doen, maar zullen ervoor zorgen dat het land binnen de kortste keren stabiel is met uitzicht op een goede toekomst, waarbij het volk geen pakketten meer nodig zal hebben. We gaan geen eenvoudige periode tegemoet, maar we moeten ons niet laten intimideren door mediaprogramma’s en vlaggen. We gaan ervoor en hebben op 25 mei maar één keus. Dat is de NPS”, aldus Rusland. -door Priscilla Kia-