Dilip Sardjoe: ‘Wärtsilä niet geïnteresseerd in Suriname’

“Het geheel van Wärtsilä, een bedrijf van 27 miljard met een omzet van 6 miljard, kijkt zeker niet naar Suriname om 2 tot 3 miljoen te maken”, zei de voorzitter van de onderhandelingscommissie, Dilip Sardjoe, afgelopen woensdag tijdens een persconferentie over de verschillende zaken die spelen rondom de Brokopondo-overeenkomst.
Sardjoe reageerde op een opmerking die door NDP-parlementariër Roche Hopkinson, was gemaakt. Volgens Hopkinson heeft Suriname een lening lopen bij Blackrock, een bedrijf dat aandelen zou hebben bij de grootste leverancier van elektriciteitscentrales, Wärtsilä. Hopkinson richtte zijn opmerking tot Sardjoe, omdat het bedrijf waarvan Sardjoe de eigenaar is (Suriname Gas en Electricity Industry), de alleenvertegenwoordiger is van Wärtsilä in Suriname.
Volgens Hopkinson zou men om die reden bezig zijn met het behartigen van eigen belangen.
De Suriname Gas en Electricity Industriy heeft een aantal generatoren van Wärtsilä geleverd aan de Staatsolie Power Company Suriname N.V., Newmont en EBS.
Sardjoe gaf aan dat hij tot en met dinsdag niet wist wie Blackrock was, en waar het bedrijf aandelen heeft. Hij gaf verder aan dat bedrijven als Blackrock helemaal niet geïnteresseerd zijn in Suriname, omdat zij al gauw 6 triljoen dollars verdienen. ‘’Daarvan hebben wij nooit de nullen gekend’’, zei Sardjoe. Verder zei hij dat erin grote bedrijven geen ruimte is om te sjoemelen met een gulden hier en een dollar daar.

More
articles