August 20, 2019


Terrein Wijdenboschbrug was dumpplaats voor grofvuil


August 20, 2019

Op sociale media circuleren foto’s van grofvuil dat gedumpt is nabij de Wijdenboschbrug. Het ging om een project van NDP Commewijne voor het ophalen van grofvuil in het ressort Meerzorg in het kader van een schoon milieu en een gezondere leefomgeving. Rajiv Ramsahai een van de projectleiders, tevens NDP-parlementariër, zegt desgevraagd aan De West, dat het terrein bij de brug als verzamelplaats diende voor al het grofvuil uit het ressort. Hij geeft aan dat dit met de toestemming van de districtscommissaris is gedaan. Ramsahai legt uit dat het niet mogelijk zou zijn om het hele ressort te ontdoen van grofvuil als de pick-ups elk keer naar Ornamaibo moesten rijden om het vuil te dumpen. Hij garandeert dat vandaag al het vuil wordt opgeruimd. Ramsahai geeft aan dat het vuil netjes op een hoop was geplaatst. Het zijn volgens hem rapers geweest die in de nachtelijke uren op zoek naar scrap en koper, al het vuil hebben verspreid. De rapers gaan overdag niet het terrein op, omdat zij dan door de politie verwijderd worden. Ramsahai geeft aan dat er een grote behoefte is aan het ophalen van grofvuil in het district. Hij zegt dat ook de andere ressorten aangedaan zullen worden. Het project is gefinancierd door ondernemers uit het district en uit fondsen van de NDP. De ondernemers hebben vier pick-ups beschikbaar gesteld, terwijl de NDP de bijkomende kosten betaalt. De NDP-parlementariër merkt op dat het bericht op sociale media bewust verkeerd is overgebracht. Hij ziet politieke motieven hierachter om de NDP in diskrediet te brengen. door Johannes Damodar Patak