August 20, 2019


Aardappelschaarste nog niet opgelost


August 20, 2019

De aanhoudende hitte in Europa heeft ertoe geleid dat er in een schaarste is aan aardappelen. Inmiddels is in een deel van Europa de hitte voorbij, maar dat betekent niet dat het probleem opgelost is.
‘’Aardappelen zullen nog even schaars blijven’’, zegt Sharmila Lowtu van Combé Markt, desgevraagd. Er ligt wel al een lading klaar van Combé Markt, en dat betekent volgens Lowtu dat er binnenkort weer aardappelen zullen zijn. ‘’Die zijn ook van betere kwaliteit dan wat wij normaal kopen van Groothandel B. Chotelal.’’ Lowtu denkt dat zij, gezien de grote vraag naar aardappelen, snel door de voorraad heen zullen zijn.
Een medewerkster van Groothandel B. Chotelal, (naam bekend bij red.) zegt tegenover de krant, dat er nog geen lading is binnengekomen. ‘’De boot is al aangekomen, maar de lading is nog niet gelost.’’ Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, heeft enige tijd geleden bekendgemaakt, dat Groothandel B. Chotelal ervoor moet zorgdragen dat aardappelen en uien tegen betaalbare prijzen verkocht worden. De groothandel hanteert prijzen die liggen onder de kostprijs.

door Kimberley Fräser