August 20, 2019


Belfort blij met benoeming Prade tot korpschef


August 20, 2019

Roberto Prade die gisteren officieel is benoemd tot korpschef, is volgens Edward Belfort, de juiste man voor deze functie. Hij is ervan overtuigd dat Prade positieve veranderingen binnen het korps zal brengen. Belfort is niet te spreken over de wijze waarop korpsleden in het verleden behandeld zijn door de voormalige korpschef Agnes Daniël. ‘’Zij heeft velen tegengewerkt in de organisatie en dat was geen goede situatie’’, zegt Belfort. De Surinaamse Politiebond (SPB) had het vertrouwen in Daniël opgezegd en in het complete managementteam van het korps. Aan president Desiré Bouterse werd gevraagd haar te ontlasten van haar functie als korpschef. Belfort was blij met de beslissing van de president. “Daniel heeft bewezen dat zij het korps niet aankan. Maar deze jonge integere persoon zal overnemen en er wat beters van maken”, zei Belfort. Prade gaf gisteren tijdens zijn toespraak aan, dat hij niet tevreden is over onder andere het functioneren van de inlichtingendienst en over hoe het er nu aan toe gaat. “De bezem zal erdoor worden gehaald. Wanneer mensen worden gemuteerd, worden ze boos en stappen naar de bond. Gelukkig heb ik een goede relatie met de bondsmannen, waardoor wij met goed overleg en respect altijd tot een oplossing komen”, waren de woorden van de korpschef. Belfort zegt dat hij vertrouwen heeft in Prade. “Het is zijn beleid en als iets niet goed gaat, mag hij zijn maatregelen treffen. Mensen die daar niet thuis horen, moeten gemuteerd worden”, aldus Belfort. door Kimberley Fräser