August 15, 2019


Dienstverlening bus- en boothouders wederom lamgelegd


August 15, 2019

Bus- en boothouders die diensten verlenen aan het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB), zijn vanaf vanmorgen wederom in actie, omdat zij nog niet zijn uitbetaald over de maanden juni en juli. Het is niet de eerste keer dat zij actie voeren. De procedure is dat de bus- en boothouders dertig dagen nadat zij diensten hebben verricht, uitbetaald dienen te worden, maar elke keer is er een vertraging vanuit het ministerie van Financiën. Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie voor Bus- en boothouders in Suriname (OBS), zegt dat de stukken vroegtijdig zijn ingediend via de directie van het NVB, die ervoor moet zorgen dat alles in orde wordt gemaakt. Woon heeft van de directie vernomen dat de gelden vandaag gestort worden. De directie heeft gevraagd om de actie af te blazen, maar de bond wil eerst zien dat de gelden daadwerkelijk gestort zijn. Is dit het geval, dan zal de actie opgeschort worden. Zodra de gelden zijn overgemaakt, zal de directie contact opnemen met de bond. Afgelopen maart voerden de bus- en boothouders actie over dezelfde kwestie. Volgens Woon voelen de mensen zich gedupeerd, zij hebben maandenlang de dienstverlening uit eigen middelen in stand gehouden. ‘’Het lijkt een gewoonte te worden dat de regering pas betaalt nadat er actie gevoerd is, vandaar dat de mensen elke keer actie blijven voeren. En elke keer als er een akkoord is bereikt, voert de staat niet uit wat zij belooft’’, aldus Woon. “Het lijkt erop alsof wij elke keer bezig zijn te subsidiëren, want terwijl wij op ons geld wachten, blijven de bus-en boothouders rijden, het onderhoud van de voertuigen komt uit eigen zak van de vervoerhouders, maar op den duur lukt dat niet meer”, zegt Woon. door Kimberley Fräser