August 14, 2019


Dikan wil spoedig gekozen bestuur OWCMP


August 14, 2019

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een nieuw tijdpad uitgezet voor de verkiezing van een nieuw bestuur bij het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWCMP) in Nickerie. RO-minister Edgar Dikan, wil na drie maanden een nieuw gekozen bestuur benoemen. Hiervoor heeft hij gisteren een voorlopig bestuur benoemd dat alles in het werk moet stellen om ervoor te zorgen dat er een nieuw bestuur gekozen kan worden. De bestuursverkiezing die op 27 juli gehouden zou worden, werd op gezag van de districtscommissaris (dc) van Nickerie, Nisha Kurban-Babu, aangehouden. Het is de bedoeling dat het voorlopig bestuur in de eerste twee weken met een concept huishoudelijk reglement en verkiezingsreglement komt. Het bestuur krijgt een tijdschema van twaalf weken, dat gisteren is ingegaan. Er zijn ten minste vier weken uitgetrokken voor het behalen van de gestelde target, zodat de echte verkiezingskalender kan worden ingezet en de verkiezingen in de 12e week gehouden kunnen worden. Dit moet ervoor zorgen dat het OWCMP een gekozen bestuur kan hebben in Nickerie. Volgens de statuten van het OWCMP, moeten de belanghebbenden eerst zelf hun eigen huishoudelijk reglement in orde maken en goedkeuren, voor het ter goedkeuring aangeboden wordt aan de dc en de minister. Het voorlopig bestuur is, rekening houdend met eventualiteiten, voor zes maanden benoemd, echter is het de bedoeling dat het werk in drie maanden wordt afgerond. Het bestuur bestaat uit voorzitter Wirendra Kaloe en de leden Radjinderpersad Jairam, Sandjaikoemar Triloki, Silvia Pile, Ufracia Misiedjan, Eron Sodikromo, André Pinas, Goeroedat Parmessar en Reebard Eersteling. -door Priscilla Kia-

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249