Vliegtuig American Airlines gedwongen terug te keren naar Guyana

De Cheddi Jagan International Airport (CJIA) werd zaterdag overspoeld door zeer boze en gefrustreerde passagiers, allen gedwongen terug te keren naar de luchthaven nadat een Amerikaans vliegtuig (op weg naar Miami) naar verluidt ‘cabinedrukproblemen’ had ontwikkeld. Als gevolg van de situatie zaten verschillende passagiers ruim twee uur in de lucht zonder airconditioning. Op zaterdag sprak het Guyanese mediahuis Kaieteur News, met verschillende passagiers die op de CJIA waren gestrand, en sommigen gaven aan dat de kapitein wist dat het vaartuig ‘problemen met de cabinedruk had’, maar besloot toch de vlucht te nemen.
Onder de ontevreden passagiers op zaterdag, was de voormalige NBA-basketbalspeler, Anthony Bonner. Hij zei dat het vliegtuig ergens na de middag van de CJIA vertrok, en kort daarna voelden de passagiers zich erg ongemakkelijk, omdat de cabine heter en heter werd. Hij zei dat een paar passagiers zich realiseerden dat de airconditioning niet werkte. Kort daarna zei de kapitein dat het vliegtuig technische problemen had. Hij zei dat ze tegen die tijd al in Trinidad waren. De hitte in de cabine nam toe, dit tot ongenoegen van de passagiers. Hij zei dat ze echter niet in Trinidad konden landen en te horen kregen, dat Trinidad op dat moment geen specialist had om de problemen aan te pakken waarmee het vaartuig te maken had, waardoor ze daarom bijna een uur boven Trinidad rondcirkelden, voordat ze werden gedwongen terug te keren naar Guyana, voor noodlanding.
Tamesh Ramlagan, die naar Miami reisde, vertelde dat sommige passagiers in paniek raakten. Hij zei dat minstens twee passagiers zuurstof moesten krijgen, en een oudere mevrouw in een rolstoel viel flauw. Ze werd gereanimeerd door een stewardess. Verschillende passagiers uitten woede over de manier waarop ze naar verluidt werden behandeld toen het vliegtuig terugkeerde naar CJIA. Sommigen eisten dat het ticket werd terugbetaald, maar dit werd geweigerd en anderen dat het alleen om terugbetaalde kosten voor bagage ging en dat er geen pogingen werden ondernomen om hotelaccommodatie te bieden, ook al werd erom gevraagd. Passagiers gaven aan dat toen ze terugkeerden naar CJIA, ze geschokt waren toen ze ontdekten dat er maar één vertegenwoordiger van Roraima Airways was, die hen op geen enkele wijze manier kon helpen. Hoewel American Airlines geen lokaal kantoor heeft, heeft Roraima Airways naar verluidt een team dat zich bezighoudt met hun zakelijke transacties. Toen zaterdagavond contact werd opgenomen met Roraima Airways, zei een vrouwelijke vertegenwoordiger dat ze niet bevoegd was om commentaar te geven. Ze weigerde ook een nummer te geven van de public relations-vertegenwoordiger van het bedrijf.

More
articles