August 13, 2019


Bond Rosebel om de tafel met general manager


August 13, 2019

De werknemers van Rosebel Gold Mines hebben het werk sinds zondag 18 juli op instructies van de directie en de bond, gestaakt. De staking duurt totdat de veiligheid in het gebied en op de plant gegarandeerd is. Bondsvoorzitter Lloyd Read zegt tegenover De West, dat er vanmiddag een gesprek is met de general manager van de multinational. Er zal onder andere gesproken worden over de salarissen van de werknemers, voor de dagen die zij geen arbeid hebben kunnen verrichten. Read geeft aan dat ook de recente vernieling van een mast meegenomen zal worden. De bond wil weten hoe de multinational hier tegenaan kijkt. Op zondag 28 juli hebben illegale porknokkers (goudzoekers) het terrein van de multinational betreden en een aantal machines en een bus die werknemers moest vervoeren, in brand gestoken. Dit als wraakactie, nadat de porknokker werd doodgeschoten en een andere verwond. Zij bevonden zich op het terrein van het goudbedrijf. Sindsdien draait de multinational op een laag pitje. Het is nog niet duidelijk hoe het staat met de veiligheid in het gebied. Er zijn nog geen officiële mededelingen gedaan vanuit de Surinaamse autoriteiten over de vernieling van de mast. door Johannes Damodar Patak