August 11, 2019


LANGE RIJEN VOOR PAKKETTEN


August 11, 2019

De regering Bouterse is al geruime tijd druk bezig met het distribueren van voedselpakketten. Sommige pakketten kan men tegen een zwaar gereduceerd tarief kopen door tussenkomst van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, SoZaVo, voor ongeveer SRD 100. Andere producten zoals spijsolie, een zak rijst van 5 kilo, uien, knoflook, een blik sardien, bruine bonen, een pakje thee en een zak Amerikaanse kippenbouten, worden door particulieren gedistribueerd, maar daar loopt de zaak naar onze mening ook weer scheef, want deze mensen ‘verkopen’ een deel van de pakketten aan familie en vrienden en de rest kopen zij zelf op om het overgebleven deel vervolgens naar winkeliers te brengen die het overnemen, waardoor de particulieren ook weer winst maken. Dus als Keerpunt deze zaak van de voedselpakketten bekijkt, dan zien wij overal pakketjes: pakketje hier, pakketje daar, pakketjes overal! Ja, hierom staat de NDP inmiddels bekend, Neks dan Pakket. Het paarse volk wordt zoetgehouden met pakketjes en staat de laatste tijd in lange rijen om deze voedselpakketten te bemachtigen. Het is Keerpunt opgevallen, dat er lange rijen ontstaan op het terrein van het districtscommissariaat van Paramaribo- Noord-Oost aan het Rietbergplein. Zo gaat het thans in Suriname. Het zwaar verarmde volk wordt letterlijk zoet gehouden met een aalmoes. De manier waarop gedoneerd wordt aan behoeftigen, is gewoon beschamend. Maar wiens schuld is het dat de groep aan sociaal zwakkeren zo is toegenomen? Is dit het gevolg van het wanbeleid van de regering Bouterse? De zogenaamde pakkettenparade van de regering, is zonder meer een gênante vertoning, die bedoeld is om de armlastigen te misleiden, zodat ze in 2020 weer voor de paarse partij zullen stemmen. Mooier nog, waar komt het geld eigenlijk vandaan voor de aanschaf van deze pakketten, die voor een verlaagde prijs verkocht worden? Eerst maakt de regering het volk straatarm en daarna wil zij de zogenaamd sociaal zwakkeren helpen door pakketten te ‘geven’. Je houdt de mensen zo wel in de tang, c.q. afhankelijk van een politieke partij. Ook een vorm van gijzeling. Nota bene geeft het propagandaorgaan Nationaal Informatie Instituut, NII, zoveel media aandacht aan deze ‘sociale projecten’, waarbij de persberichten worden aangedikt als zijnde ‘weldoenerij’. Het volk wordt hierdoor wel bezoedeld. Gelukkig heeft het volk zo langzamerhand wel genoeg van al die zogenaamde mooie woorden en pakketten. Heel veel mensen vinden inmiddels dat de huidige situatie ondraaglijk is geworden. Het enige waar de NDP goed in geslaagd is, is pakketjes verdelen, en zelfs bij de verdeling wordt er nog op grote schaal gejat. Keerpunt heeft deze informatie uit zeer goede en betrouwbare bron. Het gejat loopt werkelijk de spuigaten uit en leidt tot grote bevoordeling van een kleine groep paarse profiteurs.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249