August 10, 2019


RECHT VAN BURGERS WORDT GESCHONDEN


August 10, 2019

Vreselijk wat er in ons land gebeurt. Het recht van onze burgers wordt geschonden door het hele binnenland weg te geven aan multinationals en vreemdelingen. Weet u dat er meer dan 40.000 Brazilianen in ons achterland naar goud zoeken, velen in dienst van Surinaamse goudbedrijven welke stromannen zijn van politieke bonzen of personen gelieerd aan de regering. Het hele milieu wordt hierdoor aangetast. Denk maar aan de kraters, skalians etc. Ook ons hout wordt door deze buitenlanders weggedragen, hoeveel rondhout gaat er niet weg. Ook diamant en andere zaken waarvan we geen kennis hebben, zullen gewonnen worden. De binnenlandbewoners worden uit hun woongebieden verdreven en trekken naar de stad, maar in de stad is het leven ook niet gemakkelijk; daar heerst werkloosheid en woningnood. Dit is wat er nu gaande is bij de buitenlandse mijnactiviteiten waar Surinaamse eenheden oprukken tegen de kinderen van ons land. Dit is geen gezonde zaak en kan zelfs escaleren. Het wordt tijd om hiertegen te protesteren, anders zal straks ons eigen achterland niet meer toegankelijk zijn en de misère zal zich naar de stad verplaatsen met alle gevolgen van dien. Sinds het aantreden van deze reegring is ons land alles behalve verder ontwikkkeld. Op verschillende gebieden hebben we niets anders dan tegenslagen gehad. Denk maar aan het financieel gebeuren in ons land, waarbij burgers niet hun eigen valuta kunnen opnemen bij de banken. Grote delen van de bevolking moeten het doen met een voedselpakket dat producten bevat die zeer laag van kwaliteit zijn. Niet te vergeten de devaluatie en inflatie die ons allen armer heeft gemaakt. Ook de gezondheidszorg rammelt aan alle kanten. Ondanks een medische verzkering van het SZF, moeten verzekerden betalen voor hun geneesmiddelen.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249