Robinhood verder in Concacaf League

De Surinaamse landskampioen heeft zich woensdag geplaatst voor de volgende ronde van de Concacaf League. Een week na de 0-0 in het André Kamperveen Stadion speelden de roodgroenen op Haïti opnieuw gelijk tegen de Haitiaanse landskampioen AS Capoise. Door het uitdoelpunt is de totaalscore van 2-1 in het voordeel van Robinhood en gaat de Surinaamse ploeg naar de ronde van 16 waarin de Panamese landskampioen Club Atlético Independiente de tegenstander is.

Robinhood speelt eerst thuis en wel op 20 augustus aanstaande en een week later uit in Panama.

Robinhood keek woensdag al in de 21ste minuut tegen een achterstand aan doordat doelman Claidel Kohinor het leder in eigen doel liet verdwijnen. Pas in de 79ste minuut kopte de Braziliaan middenvelder Alan Lucas Cirilo Da Costa uit een assist ven Sylvion Sedney de Surinaamse landskampioen langszij. Het bleek later de bevrijdende treffer, aangezien AS Ca-poise in eigen land in Stade Sylvio Cator in Port-au-Prince werd uitgeschakeld.

De overwinning van de roodgroenen kwam enkele uren nadat in Suriname bekend was dat oud-aanvoerder Orlando Grootfaam gisteren op 44-jarige leeftijd kwam te overlijden.

Bij Robinhood werden assistgever Sedney en doelpuntenmaker Da Costa in respectievelijk de 86ste en de 80ste miinuut geel gekleurd.

Sedney mist de eerste wedstrijd in de volgende ronde aangezien hij in de eerste partij tegen Capoise in het André Kamperveen Stadion reeds op bond geslingerd. Da Costa kreeg de prent vanwege het uitrekken van zijn shirt bij het vieren van de goal.

Ook Yvenet Noel van Capoise kreeg geen, in de 89ste minuut.

Bij Robinhood waren er drie wissels. Mitchell Kisoor kwam in de 75ste minuut erin voor Roxey Fer. Daarvoor werd Roche Rosebel in de 58ste minuut naar de kant gehaald voor Jamilhio Rigters en een minuut eerder kwam Shaquille Cairo erin voor Rodney Dalfour.

More
articles