August 5, 2019


Personeel AdeKUS nog niet uitbetaald


August 5, 2019

Een deel van het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), heeft tot op heden zijn salaris en vakantiegeld over de maand juli nog niet ontvangen. Vanmorgen heeft het personeel zich verzameld voor de poort van de universiteit, van waaruit er actie werd gevoerd. Suneel Sukhnandan, woordvoerder van de WFU, geeft aan dat het principe van ‘samen uit, samen thuis’, gehanteerd wordt. Het gaat namelijk om werknemers van Celos die het salaris nog moeten ontvangen. Afgelopen vrijdag was het personeel ook al in actie en gaf toen aan, maandag actie te zullen voeren, indien de gelden nog niet waren gestort. De woordvoerder zegt teleurgesteld te zijn in het bestuur van de universiteit, omdat destijds beloofd is dat zulke problemen zich niet meer zouden voordoen, echter wordt het personeel wederom geconfronteerd met hetzelfde probleem. Aan het bestuur is tot vandaag de gelegenheid gegeven de gelden over te maken, wat daarna zal volgen, daarover wenst Sukhnandan niet in details te treden. “Het zullen in ieder geval gepaste acties zijn’’, aldus de woordvoerder.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249