August 4, 2019


SURINAME HEEFT NIETS AAN RUSLAND


August 4, 2019

Suriname heeft niets te zoeken in Rusland, maar toch wil de regering kans de diplomatieke banden met dit ondemocratische land verdiepen. Het is duidelijk dat persoonlijke belangen hierbij een grote rol spelen. Voor president Bouterse is het een goede mogelijkheid om onderdak te vinden bij de Russen, indien hij schuldig wordt bevonden in het 8 Decemberstrafproces. Er loopt ook een internationaal opsporingsbevel van Interpol tegen hem. Bouterse weet ook dat hij niet voor altijd immuniteit zal genieten als president. Als er een Russische ambassade komt in ons land, zou hij gemakkelijk onderdak kunnen zoeken, want de ambassade is Russisch grondgebied. Met andere woorden: zonder toestemming van Rusland kan niemand het terrein betreden. Het is te begrijpen dat hij het benauwd begint te krijgen naarmate het vonnis steeds dichter bij komt. Daarom wordt er ook alle haast gemaakt om het Constitutioneel Hof zo snel als mogelijk bij wet op te richten. Veel landen willen juist ver blijven van Rusland, maar de Surinaamse regering verwelkomt de russen met open armen. De regering Bouterse laat herhaaldelijk blijken dat zij geen raad weten met de ontwikkeling van ons land. In het verleden hebben de Russen getracht om op Cuba een militaire basis op te zetten. Door tussenkomst van de Verenigde Staten, ging dit niet door. Wil Bouterse ook een basis opzetten in Suriname? Het zal maar een kwestie van tijd dan zijn dat Suriname geïsoleerd zal raken in de wereld. Suriname als een van de kleine landen in Zuid-Amerika, ziet kans om Rusland te accommoderen. Niet eens Brazilië als grootse land denkt hieraan. Het zal ons niet bevreemden wanneer straks niemand in de regio meer zaken wil doen met ons. De regering bewijst wederom, dat persoonlijke belangen het enige is waar zij zich sterk voor maakt.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249