August 3, 2019


PALMENTUIN WAKA PASI


August 3, 2019

Deze regering voert het peperdure project: Palmentuin Waka Pasi Craft & More uit dat geïnitieerd wordt vanuit het Bureau van de First Lady. Wat heeft  First Lady Bouterse-Waldring met dit miljoenenproject te maken en wat is de rol van de districtscommissaris (dc) in het geheel? Wat allemaal gebouwd wordt, is erg indrukwekkend. Echter heeft de First Lady niet aangegeven hoeveel geld dit alles de samenleving zal kosten en vanwaar het geld gehaald wordt. Het project zal zeker niet door de First Lady zelf bekostigd zijn. Gezien het prijskaartje dat eraan hangt, is het begrijpelijk dat de bedragen niet genoemd zullen worden. Deze regering kan absoluut geen prioriteiten stellen. Wat zal de opbrengst zijn maandelijks of jaarlijks en wat zal de regering terugverdienen hieraan? Er zijn namelijk al een aantal locaties waar dergelijke producten verkocht worden, zoals  de craft markt aan de Waterkant. Wordt deze locatie wel genoeg gepromoot, want de plek trekt nauwelijks toeristen aan. De bouw van de Waka Pasi is in de afrondende fase en is bedoeld om toeristen te laten zien wat Suriname te bieden heeft op het gebied van craft.  Op zich geen slecht initiatief, maar is het verstandig om twee craft markten zo dicht bij elkaar – Waterkant en Palmentuin – te hebben? De toenmalige directeur van Cultuur, mevrouw Sandie, had gezegd, dat dit een push zal geven aan de crafters. Maar hoe zal verder invulling hieraan worden gegeven? Zullen de crafters aan de Waterkant, te maken krijgen met concurrentie? Dat kan betekenen dat het voor hen niet meer rendabel is. Het directoraat klaagt trouwens jaar in jaar uit, over te weinig middelen om bepaalde projecten uit te voeren, maar de vraag is aan welke projecten geeft het prioriteit? Afgelopen juli gaf de First Lady een rondleiding aan de geselecteerde standhouders die alvast een kijkje konden nemen in de cabanas en de omgeving mochten bezichtigen. Langs de Waka Pasi zijn er 24 cabanas. De opening is in elk geval vastgesteld op woensdag 7 augustus aanstaande. De samenleving mag wederom uitkijken naar grote paarse vlaggen, want dit zal zeker weer in een politiek jasje worden gestoken.