SCVU naar basketbalfinale

In navolging van Ruckers heeft SCVU heeft zich gisteravond als tweede finalist geplaatst voor de eindstrijd in de heren hoofdklasse basketbalplay-offs. De ploeg van Uitvlugt versloeg rivaal Yellow Birds uit Zorg en Hoop in de beslissende vijfde partij van de best-of-five halve finaleserie met 73-69. SCVU, die bij de rust met 36-60 leidde, bepaalde met de zege de seriestand met 3-2 in zijn voordeel.

Sergio Panka werd met 21 punten de topscorer bij de winnende ploeg.

Xaviro van Ams Xaviro leidde Yellow Birds met 24 punten.

In de finale wacht Ruckers, die zich eerder van De Schakel ontdeed.

Ruckers haalde als debutant in de na-competitie en meteen de finale.

Het vorig jaar stonden SCVU en Yellow Birds ook tegenover elkaar, maar dan in de finaleserie welke Yellow Birds met 3-2 won. De ploeg uit Het Nest verloor in 2017 de finaleserie met 2-3 van De Schakel, die in de halve finale van de huidige play-offs door eerste finalist Ruckers met 3-1 werd geklopt.

Yellow Birds had zich in de reguliere competitie in alle drie speelrondes de betere van SCVU getoond. Echter sloeg SCVU als in game 1 van de play-offs toe: 77-76 (na verlenging). Yellow Birds herstelde zich en won de tweede en derde wedstrijd met 70-63 om 59-56. SCVU pakte game 4 (78-59) en gisteravond game 5.

Naast Panka leverden gisteravond ook Earvin de Randamie en Lordenzio Weibolt met respectievelijk 15 om 16 punten een grote bijdrage aan de zege van SCVU. Panka nam ook 13 rebounds voor zijn rekening. De Randamie en Oscar Patterson plukten elk zeven keer de bal uit de lucht.

Bij Yellow Birds had Van Ams ondersteuning van Dancell Leter, die 23 punten bijdroeg. Verder scoorde geen andere speler in dubbele cijfers. Donneghy Simsom was goed voor acht punten. Chaief Wielingen toornde uit met 15 rebounds en Leter 8.

De finaleserie tussen SCVU en Ruc-kers gaat aanstaande zondag 28 juli van start.

More
articles