Winnend Yellow Birds op koers

Titelverdediger Yellow Birds is op spoor voor plaatsing voor de finale van de heren hoofdklasse basketbalplay-offs. De ploeg uit Zorg en Hoop nam gisteravond een 2-1 voorsrpong in de best-of-five halvefinaleserie tegen SCVU. Game 3 werd namelijk met 59-56 gewonnen.

De Gele Vogels begonnen de play-offs met een 76-77 nederlaag na verlenging, maar kwamen in het tweede duel langszij: 70-63. Gisteravond zette de ploeg uit Het Nest met de tweede overwinning op rij een stap dichter bij de finale.

Als het vierde treffen zondag gewonnen wordt, plaatst Yellow Birds zich voor de tweede keer op rij voor de eindstrijd. Vorig jaar won de ploeg de titel door SCVU met 3-2 te verslaan.

Het jaar daarvoor was De Schakel met 3-2 te sterk.

Plaatsen de Gele Vogels zich voor de finale dan kan Ruckers de eventuele tegenstander worden.

Deze ploeg leidt de serie tegen De Schakel met 2-1. Ruckers won game 3 gisteravond overtuigend met 104-57. De eerste partij werd met 67-52 gewonnen, maar daarna herstelde zich in het tweede treffen met 80-68.

Dancell Leter en Chaief Wielingen leidden Yellow Birds gisteren met respectievelijk 16 om 13 punten naar de zege. Teamgenoot Shankar Persaud eindigde met 11 punten. Leter liedt liefst 15 rebounds noteren, Wielingen en Persaud hadden er elk 7.

Aan de zijde van SCVU was Earvin de Randamie de enige speler die in dubbele cijfers scoorde: 12 punten. Oscar Patterson en Rodney Wills hadden elk 9 punten. Sergio Panka pakte 12 rebounds en De Randamie 8.

Met 25 punten werd Bjorn Ewijk van Ruckers de absolute topscorer in de partij tegen De Schakel. Hij eindigde verder met 5 rebounds, 3 steals. Ewijk had goede ondersteuning van Jason Fisher (14 punten, 8 rebounds en 2 steals) en Safiero Fraser (11 punten, 9 re-bounds).

Laghween Brondenstein scoorde met tien punten het meest voor De Schakel, bij wie gangmaker Jah-mal Henar slechts 8 punten werd toegestaan. Hij pakte wel zeven rebounds. Ook Stefano Eudoxie kon met 4 punten en 2 rebounds weinig verrichten voor de ploeg uit de Van Idsingastraat. Vito Chin A Sen had zes punten en vijf rebounds.

More
articles