July 18, 2019


VMS geeft president drie weken tijd


July 18, 2019

De Vereniging van Medici in Suriname (VMS), heeft president Desiré Bouterse drie weken de tijd gegeven om de afspraken die zijn gemaakt op zondag 14 juli en dinsdag 16 juli, na te komen. De geplande acties zijn opgeschort. Dit hebben de leden gisteren besloten op een algemene ledenvergadering, aldus de VMS in een perscommuniqué. Na de drie weken zullen de leden van de VMS wederom bij elkaar komen om te evalueren of de overeengekomen punten correct zijn uitgevoerd door de president. Naar de krant verneemt gaat het om administratieve en financiële zaken tussen medici en het Staatsziekenfonds (SZF). Hierover is er wel een akkoord bereikt met de president. De medici zien graag dat hun declaraties in één keer worden uitbetaald en niet wanneer het SZF dat wil. Hierover moet de president nog overleg plegen met de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, die momenteel uitlandig is. Ook over het verlengen van de contracten met het SZF is er overeenstemming bereikt, deze zullen op basis van de bestaande contracten worden verlengd. De VMS eiste ook dat de top van het SZF vervangen zou worden, maar de president is hier niet in meegegaan. Het ging in het bijzonder om Humphrey Hasrat, hoofd Medische Dienst bij het SZF. De VMS eiste zijn vervanging, omdat hij gezegd heeft dat de medici geldwolven zijn. De VMS wil Hasrat daarom ook niet meer als gesprekspartner.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249