Personeel HJ de Vries en SBB in actie

Date

Het personeel van HJ de Vries legde hedenmorgen het werk neer, dit naar aanleiding van het uitblijven van een door het personeel gevraagde loonsverhoging van minimaal 30 procent. Eerder is door de directie bepaald dat het personeel een loonsverhoging van SRD 1.500 zou krijgen die in tranches uitbetaald zou worden. Het personeel nam hiermee geen genoegen en ging in actie.

Het personeel van HJ de Vries legde hedenmorgen het werk neer, dit naar aanleiding van het uitblijven van een door het personeel gevraagde loonsverhoging van minimaal 30 procent. Eerder is door de directie bepaald dat het personeel een loonsverhoging van SRD 1.500 zou krijgen die in tranches uitbetaald zou worden. Het personeel nam hiermee geen genoegen en ging in actie.
De Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is hedenmorgen eveneens na een algemene ledenvergadering in actie gegaan. Het personeel van SBB liet in een brief weten, dat dit de zoveelste staking is sinds de nieuwe directeur, Jerry A-kum, aanzit en dat de bond wederom heeft besloten in actie te treden. Dit nadat de onderhandelingen die ongeveer vijf maanden hebben geduurd, niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Volgens het personeel is de directie saboterend bezig, wat heeft gemaakt dat de cao nog steeds niet is getekend en er om die reden ook niet is gewerkt aan een nieuwe salarisstructuur, waarbij het salaris aangepast zou worden aan de huidige koers.
Verder is het personeel niet te spreken over de vele mutaties, ontslagen, wanbeleid op financieel gebied, personeelonvriendelijke handelingen, die indirect de aanleiding zijn voor deze actie.

door Yves Kloppenburg

More
articles