July 15, 2019


Onbegaanbare weg Phedra houdt schoolkinderen thuis


July 15, 2019

De weg naar het dorp Phedra is al geruime tijd onbegaanbaar voor voertuigen en voetgangers. Verschillende verzoeken aan het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), om de staat van de weg te verbeteren, hebben niets opgeleverd. Volgens de buurtbewoners is de weg onbegaanbaar geworden voor de schoolbus, waardoor de kinderen niet naar school kunnen. “Een deel van de leerlingen komt met de schoolbus naar binnen, en het is of dat ze moeten lopen door de modder, of dat ze moeten helpen stoten”, zegt een bezorgde buurtbewoner. Zij geeft aan dat de overheid niets doet aan de situatie. “De zesde klassen hebben straks toets, hoe gaan ze dan naar school, want de schoolbus rijdt niet meer over die weg en lopen naar voren is best een afstand, en de kinderen komen zeker niet schoon aan”, stelt de buurtbewoner. Volgens haar hebben de kinderen recht op onderwijs. Ze begrijpt dan ook niet waarom de overheid niets doet aan de weg. De buurtbewoners doen een oproep aan de desbetreffende instanties om zo snel mogelijk in te spelen op de situatie. -door Yves Kloppenburg-