July 15, 2019


‘Wij eten nog te veel witbrood’


July 15, 2019

Kurt van Essen, directeur van Fernandes Bakkerij N.V., gaf zaterdagmiddag tijdens de kick-off op het BVSS-terrein van de 2019 editie van de ‘Beter met Bruin’ campagne, aan dat er nog veel te veel witbrood wordt gegeten. De campagne wordt gehouden in de vorm van een pop-up mini-beurs en heeft tot doel de consumptie van bruinbrood te bevorderen. Van Essen zei dat bruinbrood veel gezonder is dan witbrood, omdat het veel meer vitamines, mineralen en voedingsvezels bevat. Natasha Fong Poen, marketing manager van Fer-nandes Bakkerij, geeft aan dat het be-drijf naast het verkopen van zijn producten, ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid kent en daarom de gemeenschap bewust wil maken van een gezonde leefstijl. Ook wil het be-drijf met deze campagne teruggeven aan de gemeenschap, die het bedrijf al jaren trouw is. Wat de eetgewoonten van de gemeenschap betreft, zegt Fong Poen, dat het geweldig zou zijn, als Fernandes geen witbrood meer zou hoeven produceren, omdat iedereen is overgestapt op bruinbrood. Fong Poen ziet deze campagne als een stap in de goede richting. De pop-up mini beurs zal in de komende periode ook gehouden worden in Lelydorp, Para en Commewijne. Fong Poen geeft aan dat de keuze voor de-ze locaties zijn gemaakt op basis van de locaties die vorig jaar zijn aangedaan. “Wij proberen elk jaar weer nieuwe locaties aan te doen”, zegt zij. Op de mini-beurs die geheel gratis is, vinden tal van activiteiten plaats. De beurs trok afgelopen zaterdag een groot aantal bezoekers. Er is gezorgd voor activiteiten voor jong en oud. Zo trok de informatiestand waar bezoekers terecht konden voor een mini-consult met een diëtist, vooral veel aandacht vrouwen. Voor kinderen waren er diverse knutselworkshops, waar zij creatief aan de slag konden. Bij de sandwich workshops konden zij zelf sandwiches maken van bruinbrood. Verder waren er tastings, spelletjes, een springkussen, ballenbak en een dansoefening. Hoogtepunt van de pop-up mini-beurs was de ‘Beter met Bruin mini talent show’. Kinderen konden op een podium hun talent laten zien om in aanmerking te komen voor een maand lang gratis bruinbrood. Tijdens de beurs werden er leuke prijsjes en gratis bruinbrood weggegeven. -door Johannes Damodar Patak-