July 13, 2019


RvC SLM versnelt lease Dreamliner


July 13, 2019

“De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is al enige tijd bezig met de voorbereiding tot het vervangen van de A340 met een nieuw vliegtuig. Gedurende het voorbereidingstraject hebben de twee grootste vliegtuigfabrikanten, Airbus en Boeing, de SLM aanbiedingen ge-daan. Na beide aanbiedingen goed te hebben bestudeerd en een zorgvuldige afweging ge-maakt te hebben, heeft de Raad van Commis-sarissen (RvC) gekozen voor de Boeing 787-800 Dreamliner.” Dit maakte de directie van de SLM gisteren bekend in een brief die gestuurd werd naar alle medewerkers. De brief werd getekend door CFO Steve Silos en hij gaf aan, dat de RvC dit besluit heeft genomen na weloverwogen bevindingen. Volgens de RvC biedt de Boeing 787-800 aanzienlijk meer voordelen dan de Airbus A330-200. De onderhoudskosten van de Dreamliner zijn veel lager dan van de Airbus en de Dreamliner zal 50 procent minder Heavy Checks nodig hebben op de Mid-Atlantische route. Verder onderbouwt de RvC zijn besluit door aan te geven, dat SLM minder positieve ervaringen heeft doorstaan met de Airbus A340-300 op de Mid-Atlanti-sche route en dat daarom de keuze voor de Boeing (Dreamliner) logisch is voor SLM. De SLM kondigde in juni de aanschaf van een Boeing 777 (Triple Seven) aan die zou moeten vliegen op de Mid-Atlantische route. De planning was dat de nieuwe Boeing 777 in november 2019 zou startten met haar vluchten Paramaribo-Amsterdam. Met de aankondiging van de lease van de Boeing 777 werd er aangegeven, dat de SLM haar vluchten eerst zou uitvoeren met de Boeing 777 en vervolgens was het de bedoeling dat er uiteindelijk een Boeing 787 Dreamliner werd aangeschaft. Uit de brief die gisteren is gestuurd naar het SLM- personeel, blijkt dat de lease van de Dreamliner nu versneld zal worden.