July 10, 2019


Morales krijgt hoogste onderscheiding van Suriname


July 10, 2019

De president van de Plurinationale Staat Bolivia, Evo Morales, heeft vandaag de hoogste onderscheiding ge-kregen van president Desiré Bouterse. Morales werd benoemd tot Drager van het Grootlint in de Ere-orde van de Gele Ster. President Bouterse bedankte in zijn toespraak die hij in het Spaans voorlas, president Morales voor zijn inzet voor de vrede in Zuid-Amerika. Hij sprak vol lof over de rol van Morales bij de ontwikkeling van jongeren, vrouwen en de indianen. President Morales is gisterenavond aangekomen in Suriname, waar hij werd verwelkomd door een delegatie onder leiding van vicepresident Ash-win Adhin. Vanmiddag reist Morales verder naar Rusland voor een topontmoeting van de Russische president Vladimir Putin. De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en haar Boliviaanse college Diego Pary, hebben na de decoratie twee documenten ondertekend. Het gaat in dezen om visumvrij reizen voor alle categorieën paspoorten en een intentieverklaring over politieke consultaties tussen de ministers van Buitenlandse Zaken. Beide staatshoofden trokken zich terug voor onderling overleg. Zij hebben ook een gezamenlijke verklaring getekend met de afspraken die zijn gemaakt.