July 10, 2019


88-jarige ondernemer beroofd van SRD 40.000


July 10, 2019

De 88-jarige ondernemer Cornelis Wal-dring, is maandag tegen 14.30 uur in de middag, overvallen door drie rovers. Hij werd beroofd van SRD 40.000. Waldring zegt tegenover De West, dat hij van zijn bedrijf op weg was naar huis toen het tragische voorval zich voordeed. Hij werd onder schot gehouden met een jachtgeweer. De politie heeft een verdachte aangehouden. Het gaat om een lid van de Militaire Politie. Het voertuig dat gebruikt is bij de beroving, behoort aan hem. Bij de politie heeft hij verklaard dat hij het voertuig aan zijn neef heeft geleend, die volgens hem naar het binnenland is vertrokken. Waldring gelooft de verklaring van de MP’er niet. Opmerkelijk is volgens hem dat de MP’er op de dag van de daad, niet is verschenen op het werk. Waldring heeft geen hoop dat het geld teruggevonden zal worden. “Ik kan het vergeten”, aldus de ondernemer. Het is niet de eerste keer dat hij het slachtoffer is geworden van rovers. Hij is eerder dit jaar in februari beroofd in zijn woning van SRD 18.000. Hij incasseerde ook nog een slag aan zijn hoofd met de kolf van een wapen. Twee jaar geleden werd hij ook beroofd in zijn woning. De daders gingen er toen vandoor met zijn kluis waarin waardevolle papieren lagen. door Johannes Damodar Patak