July 10, 2019


Aantal geslaagden AMS toegenomen


July 10, 2019

Op het terrein van de Algemene Mid-delbare School (AMS), heerste er he-denmorgen een enorme stilte. De leerlingen stonden in groepen, terwijl de laatste scholieren zich rustig aansloten. Dit was echter van korte duur, want de eerste geslaagden werden bekendgemaakt. De stilte werd doorbroken door het gejuich van leerlingen die de eindstreep hadden behaald. AMS-directeur Mireille Cairo-Haag-stam, zegt tegenover de krant, tevreden te zijn met de resultaten van het eindexamen. Volgens haar hebben de leerlingen het prima gedaan. Aan het examen hebben 125 leerlingen deelgenomen, daarvan zijn 88 (70,4%) gelijk geslaagd, terwijl 21 (16,8%) in aanmerking zijn gekomen voor de herkansing. Volgens de directeur is de kans groot dat de school komt op een totaal slagingspercentage van 87,6 procent. Ze geeft aan dat dit percentage veel meer is dan het vorig jaar. “Vorig jaar zijn wij na herkansing geëindigd op een percentage van 74,2 procent”, zegt Haaggstam. De directeur geeft aan dat in de afgelopen twee tot drie jaar, er een andere aanpak is gekomen vanuit de kant van de leerkrachten, dit heeft volgens Haagstam zijn vruchten afgeworpen. “Er zijn klasseactiviteiten geweest, doelen gesteld en motivatiegesprekken gevoerd. Ook de leerkrachten zijn klaargestoomd geworden, omdat zij degenen zijn die de leerlingen moeten begeleiden naar de eindstreep”, stelt de directeur. Ook de communicatie met de ouders en verzorgers van de leerlingen, was volgens Haagstam goed. De best geslaagde van het AMS, Saviénna Misiedjan, zegt het schooljaar als zwaar te hebben ervaren. “Belangrijk voor mij was dat ik moest blijven studeren en de rest aan God overlaten”, zegt zij. Misiedjan is van plan biometrische wetenschappen te gaan studeren in het buitenland, maar beschikt niet over de financiële mogelijkheden. “Als ik de steun van de gemeenschap of van de overheid krijg, kan ik vertrekken, zo niet, moet ik dan sparen voor het volgend jaar”, aldus Misiedjan. door Yves Kloppenburg