July 9, 2019


Copa Airlines geen bedreiging voor andere airlines


July 9, 2019

Een vliegtuig van Copa Airlines is afgelopen zaterdag voor het eerst op de Johan Adolf Pengel luchthaven geland. Dit markeert het feit dat Paramaribo vanaf nu een van de bestemmingen van Copa Airlines is geworden. Volgens Vijay Chotkan, minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, is Copa Airlines niet naar Suriname gekomen om wie dan ook in problemen te brengen. “SLM en Fly Always zijn onze trots en het kan nooit de bedoeling zijn dat als de regering een nieuwe airline binnenhaalt, andere airlines in gedrang komen.” Chotkan deelde mee dat de regering ervoor zal zorgen dat dit niet gebeurt. De andere airlines zullen juist uit de mogelijkheden putten. “Er is een contract getekend tussen Copa en SLM dat aangeeft dat de totale afhandeling door SLM ground handling zal plaatsvinden. Ook zal Copa gebruikmaken van de catering van SLM”, aldus Chotkan. Bernardo Ordás, regional sales manager van Copa Airlines, gaf aan dat er met de komst van Copa Airlines, een brug wordt gebouwd die ondernemerschap zal ontwikkelen, families zal herenigen en die Suriname zal introduceren aan mensen van over de hele wereld en omgekeerd. Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, zei dat de regering vele successen heeft gezien met de luchtvaartbestemmingen naar Cuba. Hij merkte op dat Suriname een bestemming kan zijn voor de regio in termen van ‘shoppen’ en zei dat Suriname een shopping toerisme destinatie is voor de regio die de regering met de hulp van Copa Airlines verder wil ontwikkelen. Het vliegtuig werd feestelijk onthaald met muzikale optredens en dans, terwijl het bij aankomst, ook nog een bad kreeg van de brandweer.